top of page
Søk


Er det verdt å lage eget syltetøy?
Når bærsesongen er over og glassene står i kjelleren, er jeg stolt og fornøyd. Og det ser flott ut med fargerike glass på rekke og rad....
Abelone L. Byrkjedal
for 4 døgn siden2 min lesing


Glem kalkunen – det er dette som er ekte høsttakkefest! 🍂
Det er oktober, åkrene er tømt (vel, snart), fryser og matbod er stappet til bristepunktet (neida, joda, eller det føles kanskje bare...
Abelone L. Byrkjedal
1. okt.2 min lesing


Fårikålens festdag - smaken av høst
Fårikål - Norges nasjonalrett og kortreist mat på sitt beste. Og superenkelt å lage - 375g kjøtt og kål pr person, legges lagvis, tilsett salt, pepper og vann. Kok opp, la trekke i minst 2,5 timer. Nyt!
Abelone L. Byrkjedal
24. sep.2 min lesing


Ting jeg kan ha googlet i det siste (men nekter å bekrefte)
Byjente på landet, det er mye som skal læres - takk og pris for google! Men av og til mens man går der mellom poteter og ugress, så...
Abelone L. Byrkjedal
10. sep.2 min lesing


Slik får jeg tid til trening i en hektisk hverdag
Gratis treningsprogram! Jeg oppdager stadig ny måter å trene på her på småbruket 😅 Her er noen av mine favoritt øvelser.
Abelone L. Byrkjedal
3. sep.3 min lesing


Hva gjør man med 600 kilo poteter?
Vi hadde egentlig tenkt at dette skulle bli en rolig første sesong. Et lite forprosjekt. Altså vi har dyrket poteter før, men ikke så...
Abelone L. Byrkjedal
27. aug.3 min lesing


Hysj, ikke si det til noen 🤫
Vi har jo egentlig ikke tenkt å være noen godt bevart hemmelighet. Men det slo meg her om dagen at det nesten er det vi er blitt. For vi...
Abelone L. Byrkjedal
18. aug.2 min lesing


Fra grønt og frodig til svart og stille
Vi trodde på suksess. Potetene stod så fint. Friskt ris, grønt og kraftig. Sommeren har vært fantastisk (selv om den har vært i overkant...
Abelone L. Byrkjedal
11. aug.3 min lesing


Hører vi også til her?
Forrige uke deltok vi på vår aller første Reko-ring. Som produsent altså. Gården produserer med overskudd, så vi kunne selge både egg og...
Abelone L. Byrkjedal
6. aug.2 min lesing


Shit, nå er det ikke lenge til drivhuset kommer!
Alle i sving med å bygge drivhus Drivhuset skal leveres i starten av juli. Det er jo faktisk omtrent akkurat nå det. Men muren det skal...
Abelone L. Byrkjedal
2. juli2 min lesing


Jeg føler meg dum - hvor vanskelig kan det være liksom??
Et hjertesukk om å registrere seg hos mattilsynet. Det er jammen ikke lett å bli matprodusent! Det er bra det er regulert, men når jeg som føler meg som en ganske oppegående og oppdatert dame blir overveldet av dette, hvordan opplever andre det?
Abelone L. Byrkjedal
12. juni3 min lesing


Badestampen kommer endelig fram igjen!
Hverdagen på småbruket er alltid fullt av prosjekter - gjerne mange på en gang. Akkurat nå jobber jeg med å få på plass badestampen. Det er en liten utfordring når man ikke finner vateret...
Abelone L. Byrkjedal
6. juni2 min lesing


Er det så lett å dyrke poteter i hagen?
Som noen kanskje har sett på instagram har vi kjøpt i overkant mye settepoteter 😅 Det meste er i jorda, hvis alt går bra kommer vi til å...
Abelone L. Byrkjedal
28. mai3 min lesing


Hønene har flyttet inn!
Endelig – vi har fått høner på småbruket! Hønehuset var mitt prosjekt, men det ble stadig nedprioritert, så det tok laaaang tid før det...
Abelone L. Byrkjedal
10. mai3 min lesing


Velkommen til småbruket på Sæbø
En liten introduksjon til småbruket.
Her får du være med:
– når vi pusser opp gamle bygg
– når vi tester nye søtsaker
– når vi planter, høster, konserverer og eksperimenterer
– og når det hele føles både magisk og fullstendig kaotisk på samme tid
Abelone L. Byrkjedal
2. mai1 min lesing
bottom of page